Legalitzacions

L’administració, quan legalitza una edificació, el que fa és el següent:

 

a). Reconèixer l’existència d’una edificació no legal.

 

b). Reconèixer que l’edificació compleix amb la Normativa Vigent i que, si s’haguessin seguit els passos establerts, l’edificació hagués obtingut el corresponent permís de construcció i obres.

 

c). Exigir a la propietat la presentació de tota la documentació que justifiqui que l’edificació a legalitzar compleix amb tota la Normativa Vigent, tant a nivell urbanístic com constructiu i, si escau, d’habitabilitat. S’ha de tenir present, que la construcció ha de justificar el seu compliment amb la Normativa Vigent en el moment de fer-se la sol·licitud de legalització no amb la Normativa que era Vigent quan es va construir l’edificació. Això fa que, en la majoria de casos, es faci necessari la realització de reformes i modificacions en la construcció per adequar-la a la Normativa Vigent.

 

d). Exigir a la propietat l’ingrés de tots els impostos municipals inherents a la construcció de l’edificació, com són l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres i les taxes municipals, vigents en el moment de realitzar la sol·licitud de legalització.

 

e). Reconèixer tots els drets inherents a la condició legal de la construcció, de manera que l’edificació pugui tenir accés a tots els serveis urbanístics existents, com són la llum, l’aigua, escombraries, accessibilitat, clavegueram, etc.

 

Des de Mallam, ens encarreguem d’analitzar la viabilitat de la legalització de la construcció i, en cas afirmatiu, la realització del corresponent expedient de legalització, amb el vist i plau de l’Ajuntament i la propietat. Si escau, realitzem el projecte d’obres per adequar la construcció a la Normativa Vigent.

Mallam © Creat per Perception