Canvis d’ús

Quan es construeix un edifici, urbanísticament, se li atorga un ús o usos determinats com, per exemple, d’habitatge, comercial, industrial o administratiu. Amb el pas del temps, pot ocórrer que la propietat tingui interès en utilitzar l’edifici per a usos que, en un principi, no hi estaven previstos. En aquests casos, es fa necessària la tramitació, davant l’Ajuntament, d’un Expedient de Canvi d’Ús que permeti que l’edifici pugui ser utilitzat, amb el nou ús, en condicions de legalitat.

 

En zones urbanes i fortament densificades, l’Expedient de Canvi d’Ús es sol utilitzar per convertir locals o oficines en habitatges. Per realitzar aquest canvi, l’entitat resultant ha de complir amb tots els requeriments d’un habitatge nou i, a més a més, ha d’estar dintre de la densitat màxima d’habitatges permesa per hectàrea. La tramitació és realitza mitjançant un Expedient d’Obres Majors i és necessari un estudi previ per analitzar la viabilitat de l’operació.

 

Des de Mallam ens encarreguem de realitzar l’estudi previ, que determina la viabilitat del projecte i, si el resultat és afirmatiu, la realització i tramitació de l’Expedient d’Obres Majors que permetrà l’adequació de l’entitat al seu nou ús i el compliment amb els requeriments que determini la Normativa Vigent.

Mallam © Creat per Perception