Valoracions Urbanístiques

Conèixer el valor del sòl és quelcom més que saber el Preu més probable de venda. El valor del sòl pot tenir aplicacions cadastrals, fiscals, reparcel·latòries, inversores, expropiatòries, etc. Segons la situació en la que es tingui que obtenir aquest valor, ha d’aplicar-se la normativa del Sòl, Urbanística o Sectorial que li sigui d’aplicació, ja que les Valoracions Urbanístiques es refereixen a una data concreta de valoració.

 

EXPROPIACIONS

Una expropiació parteix, habitualment, d’una valoració realitzada per l’Administració que dóna un valor molt baix al sòl expropiat per a utilitat pública. El càlcul del Valor del Sòl d’acord amb la legislació adequada pot oferir un resultat molt diferent. La Valoració Urbanística pot ser utilitzada per una negociació amb l’administració o, directament, per la reclamació judicial del preu just per al dret expropiat.

 

REPARCEL·LACIONS

Una reparcel·lació consisteix en una equidistribució dels beneficis i càrregues que el planejament preveu per a un determinat sector. En aquests processos es requereix de valoracions de sòl que permetin realitzar aquest repartiment, en funció dels usos i intensitats establerts. Des de Mallam realitzem aquest assessorament als tècnics redactors de la reparcel·lació. En altres ocasions, els clients son petits particulars que implicats en aquests complicats processos de gestió necessiten una opinió tècnica externa sobre el conjunt del procediment.

Mallam © Creat per Perception